Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
la vie qu'on aime
6 juin 2008

Daži vārdi par māju...

Photo_064


Photo_343

(vecie logi un jaunie logi)

Mēs dzīvojam mājā nu jau ... pāris mēnešus (jau!!!), kas ir pietiekams laiks, lai izdarītu pirmos secinājumus:

  • Mēs joprojām dzīvojam tajā pašā pilsētā, ar sabiedrisko transportu centrā var nokļūt tādā pašā laikā kā agrāk (+/- 15-20 min max), BET sajūta nedaudz kā "laukos" kādā mazā ciematiņā, kur bērni var droši spēlēties uz ielas, no rīta jau 6os mosties ar gaiļiem (kuri starp citu turpat netālu vien ir ar visām vistām!) un simtiem citu putnu, dēļ kuriem Murčix pirmās dienas juka prātā un nesaprata, kur skriet, kur lekt, kam uzņaudēt, uz ielas visi viens otram saka "bonjour!" (nu kā jau ciemā :)), vēlās vakara stundās pa ietvēm lien lielie vīngliemeži!!! (biju pat aizmirsusi par tādu eksistenci!), aizskrien kāds kaķis ar peli zobos... Pāris mājas tālāk dzīvo zirgs, kuram ar Līvu izveidojusies savdabīga draudzība:)
  • Un pati māja ir ... mājīga, liela ar samērā perfektām proporcijām un telpu izkārtojumu. Tāda ļoti harmoniska. Daudz gaismas. Mēs visi tur jūtamies ļoti labi. Līvai ir kur skriet. Veļasmašīna un žūstošo drēbju kalni nobēdzināti pagrabā. Mums ir millllzīga virtuve - ēdamistaba (agrāk tur bija divas telpas, M ar draugu palīdzību izgāza vienīgo ne-koka sienu mājā un tagad tā ir liela mājīga telpa ar 3 logiem. (No kuriem vienas nesen kā pārtapa par durvīm, pa kurām vēl nevar iziet - vien tik kā izlēkt.)
  • Es jūtos kā brīvdienās. Ceru, ka šī sajūta turpināsies vēl labu laiku :)
  • Mums ir dārzs!!! Un dārzā aug rabarberi, no kuriem var cept rabarberu raušus, un pirparmētra, no kuras sanāk smaržīga tēja vēlās vakara stundās... Murčikam ĻOTI patīk dārzs. Un Līvai ne mazāk.
  • Un mani nesatrauc doma, ka par māju kredīts būs jāatmaksā vēl garus gadus... galu galā - TAS PATIEŠĀM IR TĀ VĒRTS! Tāpēc jau nauda ir, lai to ieguldītu :)
  • Kaimiņu bērni domā, ka Mrčikam vārds ir "Aķi!"...  Kaimiņos dzīvo Leopolds (ne runcis!), kuram ļoti patīk Līva. Leopoldam ir par pāris gadiem vairāk nekā Līvai un Līvai patīk Leopolda komplimenti :)

Pēdējo pāris gadu laikā ļoti daudz kas mainījies manā attieksmē pret dzīvi, lietām, notikumiem. Līvas nākšana pasaulē noteikti tam lielā mērā bija par pamatu. Bet ne tikai. Šķiet, vienā brīdī vienkārši notika klikšķis un es ieraudzīju pasauli gluži jaunā gaismā. Sajūta, it kā es būtu noņēmusi apsēju no acīm.

Tas pats notika ar M.


Līva vakar aizmiga uz vēdera uz grīdas pie vannasistabas durvīm. Nē, to laikam gan jāsaka - nolūza :) Jābrauc rīt uz Ikea pameklēt kādu mājīgāku gultu laikam...

Publicité
Publicité
Commentaires
L
ai, cik jauki izklausaas par juusu maaju !! taada laba, pozitiiva skaudiibinja, nee, iisteniibaa prieks, par to, ka jums taa ir sanaacis ! SUPER ! Lai veicas turpmaak !
la vie qu'on aime
Publicité
Newsletter
Archives
la vie qu'on aime
Publicité