Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
la vie qu'on aime
12 août 2008

Mana ikdiena in Singapore 1st part

ja gan, te visi runaa daudz maz angliski (biezhi gan tas ir vairaak tas ko vini sauc par "singlish") Nu taatad, mana ikdiena:

(aj sorry par textu un bildeem kas iet pilniigaa ne-seciibaa!)

celamies (runa gan buus vairaak par peedeejaam 10 dienaam, jo riit (vai arii pariit?... kaa no kuras puses skataas) visi triis ar teeti un mammu braucam uz Bintan - pagaidaam vel nezinu, kas tas taads)

taatad celamies (abas ar mammu, jo teetis straadaa (-ja)) ap pl. 13
riita kafija, piens, 80 lpp biezaa ikdienas aviize The Straits Times, doma par baseinu (aatri paariet, jo gribas paspeet veel ko citu pirms tumsas iestaashanaas) un pl. jau ir vismaz 2 peecpusdienaa, kas veram valaa dziivokla aardurvis. Te jaaprecizee, ka dziivojam taadaa kaa aparthotelii, kur ir 2 gulamistabas ar vannasistabaam + dziivojamaa istaba un virtuve. Otru gulamistabu apdziivo teeta koleegis Benoit, kuram mati ir.... loooooti gari! Nu luuk, un atverot aardurvis degunaa, aciis, kaajaas un visur citur iesitas ekvatoriaalais karstuma vilnis. Dienaas, kad saule aiz maakoniem un uzpuush veejinsh ir pat loti ok, preteejaa gadiijumaa... dodamies uz kaadaam izklaideem telpaas - piem. kaadu tirznieciibas centru, kur pilniigi noteikti ir kaads speellaukums vai arii uz Under Water World, kur taadaa laikaa cilveeku ir tik daudz, ka zivis nemaz nav redzamas...
IMG_5393

Kaa jau ekvatoram tas pienaakas dienas ar naktiim ir vienaadaa garumaa. Ok, teikshu atklaati - nav ne jausmas, kad aust riita gaisma, bet vakaraa peec 7 jau ir tumshs.

Singapuuraa cilveeki paarvietojas:

  • kaajaam - ja saule aiz maakoniem, tad ir ok, preteejaa gadiijumaa daudziem ir lietussargi (saulessargi) un cilveeku ir ieveerojami mazaak, ari ja liist - kas notiek sameeraa biezhi bet iislaiciigi - vinu ir krietni mazaak (esmu gan noveerojusi, ka pat pilniibaa izmirkstot, izzhuut var 10 min laikaa!
  • ar metro - tas augstaakais stundas laikaa aizved uz jebkuru vietu uz shiis salas, un ja bishkji pietruuxt, tad taalaak nogaadaa autobuss, to arii te ir gana daudz
  • ar taksometru - paarvietojoties pa 3 - 4, tas neizmaksaa daargaak par sabiedrisko (kas satrp citu arii ir sameeraa leets), vieniigaa nerazha - shoferi meedz runaat ar ABSOLUUTI nesaburtojamu dialektu :o

Voila... nu jaa, ir veel arii visi tie, kas paarvietojas uz 2 riteniem - un vinu arii ir daudz, bet saliidzinoshi tomeer mazaakums.

Bye bye, pl. ir jau paari 2 naktii un dazham labam naak miegs (man ne, protams)! See u!!!

IMG_5310

Publicité
Publicité
Commentaires
J
pffffffffffffffff DES PHOTOS!!!!!!!!!!!!!
N
Contente d'avoir des news mais le souci c'est que j'ai un dico français letton et non l'inverse...<br /> Help!! Je voudrai pouvoir vous lire!<br /> en tout cas je vois que vous allez bien et que Liva semble comme un poisson dans l'eau <br /> vous nous manquez et c'est pas fini!!<br /> Bizzzzzzzzzz <br /> Julie<br /> Nina qui dit à chaque reveil "Liva elle est partie voir son papa !!"
la vie qu'on aime
Publicité
Newsletter
Archives
la vie qu'on aime
Publicité